Obavijest o dezinfekciji javnih površina

| 17 Aprila, 2020

Obavještavamo građane i javnost da će se večeras, 17.04.2020. godine poslije policijskog sata vršiti dezinfekcija javnih površina od strane JP Veterinarska stanica doo Velika Kladuša, Vatrogasne jedinice, JKUP Komunalije d.o.o. Velika Kladuša i predstavnika Federalne uprave civilne zaštite.

Vatrogasno vozilo početi od raskrsnice ul. Džemala Bijedića i Ibrahima Mržljaka (Hukića Brdo) prema robnoj kući i dalje prema ulici Zuhdije Žalića te se vraća uz ulicu Maršala Tita i nastaviti niz ul. Milana Pilipovića.

Istovremeno traktorska prskalica će početi iz Zagrada od raskrsnice prema Starom gradu do spajanja ulice Zuhdije Žalića i zaobilaznice.

Vatrogasno vozilo će izvršiti dezinfekciju naselja Joše, Mekote, Ben-Mal zgrade sa putnim komunikacijama i sporednim ulicama koje iz povezuju.

U drugom navratu traktorska prskalica će početi od TR Sudo Luka do spajanja sa ul. Zuhdije Žalića i dalje do Trnovačkog križa.

Po završetku glavnih ulica a u skladu sa dostupnosti, vršiti će se dezinfekcija sporednih ulica kao što su Šabića put, Hakije Pozderca, Fadila Šerića, Muhameda Miljkovića, Mahmuta Zulića Adže i druge.

S obzirom da Federalna uprava civilne zaštite nastavlja dalje prema Općini Bužim vršiće se i dezinfekcija centra MZ Vrnograč.

Molimo građane za razumijevanje.